de gemeente aan zet

Wil je graag de handen uit de mouwen steken?

 

Er zijn tal van lokale besturen die de vragen en suggesties van mensen die ‘iets willlen doen’ pogen te stroomlijnen. #VlaanderenHelpt heeft niet de intentie om deze initiatieven te doorkruisen of af te blokken. Integendeel, de gemeente is altijd het best geplaatst om deze coördinatie op te nemen. 

Heb je concrete plannen of wil je graag meehelpen aan een actie, neem dan contact op met de gemeentelijke diensten. Zij zullen je verder helpen of in contact brengen met andere initiatiefnemers. 

Werk je voor een gemeente? 

 

Om van #VlaanderenHelpt een succes te maken, en mensen die zich engageren optimaal te beschermen, stellen we volgende werkwijze voor:

 

  1. Je hebt een contactpunt/inschrijvingsformulier waar burgers van je stad of gemeente zich kunnen registreren als vrijwilliger? Geef ons de URL door zodat we mensen die bij het steunpunt komen aankloppen, rechtstreeks kunnen doorsturen. Hoe meer mensen zich via het lokaal bestuur registreren, hoe beter.

  2. Je hebt al een lijst opgesteld van mensen die zich willen engageren? Dan vragen we  je als lokaal bestuur deze gegevens gewoon bij te houden, aan te vullen etc.

 

Tip: wij vragen zowel telefoonnummer, e-mailadres als Rijksregisternummer. Vanzelfsprekend volgens de correcte regels betreffende GDPR.

Vraag ook best wat mensen willen doen zodat je wat  controle over de zaak houdt. Je bent nog op zoek naar een handig instrument om vrijwilligers en hulpvragen te registreren? Probeer dan zeker ZUKzuk eens uit. 

Twijfel of het wel kan? Leg je vraag dan even voor aan vlaanderenhelpt@vsvw.be

vvsg

Ingrijpende maatregelen zijn overal van kracht om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, met aanzienlijke impact op alle publieke dienstverlening. Blijf op de hoogte van alle aanbevelingen en richtlijnen.

Unizo

Alle ondernemersinfo over corona: 

Contact per gemeente

Antwerpen

Aartselaar
Arendonk
Baarle-Hertog
Boom
Bornem
Dessel
Hemiksem
Hove
Hulshout
Malle
Meerhout
niel
putte
ravels
schelle
Vosselaar
zoersel
zwijndrecht
zandhoven

Limburg

alken
borgloon
Gingelom
Heers
Herk-de-Stad
Herstappe
Hoeselt
Kortessem
lanaken
maaseik
oudsbergen
Voeren

oost-vlaanderen

brakel
evergem
haaltert
Melle
Lierde
maldegem
oosterzele
Sint-laureins
sint-martens-latem
temse
waasmunster
wetteren
wichelen
zelzate
zottegem

Vlaams-Brabant

affligem
begijnendijk
bever
drogenbos
gooik
hoegaarden
kampenhout
keerbergen
kortenaken
landen
liedekerke
linkebeek
linter
meise
tienen
wezembeek-oppem
zoutleeuw

West-vlaanderen

ardooie
beernem
bredene
dentergem
heuvelland
ichtegem
knokke-heist
mesen
meulebeke
middelkerke
ruiselede
spiere-helkijn
staden
zedelgem
wervik
wevelgem