Naar HET postcoronatijdperk

Lokale besturen toonden tijdens deze crisis nog maar eens hun daadkracht en creativiteit. Opnieuw bewezen ze de noden van hun inwoners, ondernemers en verenigingen het best te kennen. Waardoor ze razendsnel antwoorden wisten te formuleren op snel veranderende omstandigheden en een groeiend takenpakket.

Diezelfde daadkracht en creativiteit zullen we hard nodig hebben nu er werk gemaakt moet worden van de heropstart van samenleven en economie. De steden en gemeenten zullen daar immers de onbetwiste motor van zijn. De veerkracht van hun lokale relance is het vertrekpunt voor de welvaart en het welzijn van onze post-corona samenleving.

Minister Bart Somers is de lokale besturen ongelooflijk dankbaar voor de verantwoordelijkheid die zij hierin opnemen. Daarom wil hij hen zo goed mogelijk ondersteunen in de krachttoer die zij leveren. Dat doet hij ten eerste met de handreiking “lokale besturen als motor van post-corona herstel”. Waarin hij handvaten aanreikt om een lokaal relanceplan op te stellen.

Ten tweede door vanuit Vlaanderen de beleidsruimte en financiële slagkracht van lokale besturen te vergroten. Dit heeft zich onder andere vertaald in de Zomerscholen, de ondersteuning van lokale verenigingen via het noodfonds en het lokale armoedebeleid. Meer informatie over al deze onderwerpen kan je vinden door op onderstaande balken te klikken.

Dank je wel! We komen hier samen door.

Zomerstraat_logo_DEF.png