Lokale uitbraak Covid-19

We werken met z’n allen hard aan de relance van onze economie en ons samenleven. Onze aanpak van een nieuwe uitbraak van het virus zal daarbij het succes bepalen van onze inspanningen. Een tweede algemene lockdown zou een nieuwe mokerslag betekenen die we ten allen tijde moeten voorkomen.

Dat kan. Op voorwaarde dat we lokale brandhaarden snel in kaart brengen en hun verspreiding voorkomen. Onze burgemeesters zullen hierin opnieuw de spil zijn. Zij zijn omwille van hun terreinkennis het best geplaatst deze lokale lockdowns voor lokale brandhaarden in goede banen te leiden. Om hen hierop voor te bereiden, bundelen we hier alle informatie die zij nodig hebben om aan de slag te gaan.​ 

Het “Draaiboek lokale uitbraak Covid-19” dient als leidraad in geval van een lokale uitbraak. Het is een bundeling van diverse documenten gaande van het draaiboek zelf tot contactgegevens, checklist, tips en tricks voor communicatie en nog veel meer. 

De “Toolbox lokale uitbraak Covid-19” biedt een waaier aan maatregelen die gebruikt kunnen worden om een uitbraak te beheersen.

Voor veel gestelde vragen, kan u terecht in onze FAQ. Deze wordt voortdurend geüpdatete op basis van vragen die we ontvangen van steden en gemeenten.

De sectorale draaiboeken zijn de houvast bij uitbraken in collectiviteiten. Denk maar aan een woonzorgcentrum, school of sportkamp.