Bedankt 1.PNG

VLAANDEREN HELPT 

Op maandag 16 maart werd de website Vlaanderen Helpt opgericht. Dit als snel antwoord op de massale solidariteit die ontstond bij de eerste uitbraak van de Corona-crisis. Honderden mensen gaven ook aan te willen inspringen voor buren, familie, kennissen en voor hen boodschappen te willen gaan doen, de hond uit te laten enz. Om deze golf van solidariteit te ondersteunen, besliste de Vlaamse regering om een gratis verzekering aan te bieden aan iedereen die individueel wou helpen. Meer dan 11.000 Vlamingen tekenden op dit initiatief in.

 

Intussen organiseerden heel wat lokale besturen, organisaties, wijkcomités heel wat hulp-initiatieven. Een greep daaruit blijft steeds te vinden op VlaanderenHelpt.be. Deze initiatieven zijn uiteraard allemaal verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de Vlaamse overheid en het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Eind juli stopt de gratis individuele verzekering. Vlamingen die een handje willen blijven toesteken, kunnen zich hiervoor inschrijven bij een initiatief op de sites www.VlaanderenHelpt.be of www.vrijwilligerswerk.be . Vanaf september komt daar ook nog eens het initiatief van de Warmste Week bij.

 

De Vlaamse regering, en in het bijzonder de ministers Jan Jambon, Bart Somers en Wouter Beke, willen alle helpende Vlamingen heel hard bedanken voor hun inzet de afgelopen maanden. Zij zijn ook enorm blij met de talrijk ontstane initiatieven. Op deze manier kan de vrijwilligersenergie verder gezet worden en wordt Vlaanderen nog een stukje warmer.

 

Dank aan alle 11.000 helpers!