Zomerscholen 

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op onze kinderen en jongeren. Sommige leerlingen hebben een leerachterstand opgelopen, bij anderen is de bestaande kloof vergroot en nog andere leerlingen hebben we onvoldoende kunnen bereiken. Zomerscholen zijn dan een ideale manier om opgelopen leerachterstand weg te werken en ervoor te zorgen dat iedereen met gelijke kansen aan het nieuwe schooljaar kan beginnen.

 

De Vlaamse regering lanceerde daarom een open oproep voor de organisatie van zulke zomerscholen. Dit werd een ongelooflijk succes. Lokale besturen en scholen engageerden zich massaal waardoor maar liefst 144 zomerscholen vanaf juli van start zullen gaan. De goesting om ervoor te zorgen dat elk kind in september meteen uit de startblokken kan schieten, blijkt enorm.

WhatsApp Image 2020-05-15 at 11.04.56.jp

Om die reden lanceert de Vlaamse regering een tweede open oproep. Lokale besturen of scholen die omwille van deze enorm uitdagende periode nog geen tijd hebben gevonden om een project in te dienen, kunnen van 10 juni tot en met 7 juli daardoor alsnog hun project indienen. Zo kunnen ze deze zomer alsnog met de jongeren in hun gemeente aan de slag.    

We begrijpen echter goed dat lokale besturen en scholen vaak nog geen ervaring hebben met het organiseren van zulke zomerscholen. Met deze Zomerscholengids willen we daaraan tegemoet komen. Hierin is de nodige informatie verzameld en worden tips & tricks meegegeven waarmee u aan de slag kan op basis van de noden in uw stad of gemeente. 

 

Samen zorgen we ervoor dat deze gezondheidscrisis en economische crisis geen kansencrisis wordt.

INFORMATIE

OF KLIK HIER OM TE DOWNLOADEN

OVERZICHT LIJST ZOMERSCHOLEN