Zomerstraat.PNG

“In uw kot”. Na die zin viel het samenleven plots abrupt stil. Waardoor we plots weer onze eigen buurt herontdekten met als hoogtepunt het applaus om klokslag 20u. Om die samenhorigheid een duwtje in de rug te geven, willen de voetgangersbeweging en 'Vlaanderen Feest!' in alle steden en gemeenten van Vlaanderen “Zomerstraten” helpen lanceren. Waarbij buurtbewoners de kans krijgen hun eigen straat om te vormen tot een plek van spel & ontmoeting.

 

Daarbij kunnen zij rekenen op een startpakket van de voetgangersbeweging met onder andere flyers, een banner en stoepkrijt. Tijdens het weekend van 9-10-11 juli krijgen organisatoren van 'Vlaanderen Feest! daarbovenop een cheque ter waarde van 180 euro die gebruikt kan worden voor de huur van tenten of spelmateriaal tot het ontvangen van een theatergezelschap of lokale horeca die hapjes of drankjes voorziet.

 

De belangrijkste partners zijn zoals steeds de steden en gemeenten. Zij kunnen straten aanmoedigen deel te nemen, bestaande initiatieven zoals speelstraten mee laten surfen op de campagne “Zomerstraten” of eenvoudigweg geëngageerde burgers helpen een Zomerstraat in te richten.

 

Om de lokale besturen hierin te ondersteunen, zijn er gestandaardiseerde modelbesluiten die gebruikt kunnen worden om een Zomerstraat mogelijk te maken. En om te garanderen dat dit alles gebeurt in een veilige omgeving, werden richtsnoeren opgesteld in samenwerking met professor Van Ranst en de provinciegouverneurs. Dit en nog veel meer informatie vindt u terug op www.zomerstraten.be. Heeft u eventueel vragen, dan kan ik een mail sturen naar info@zomerstraat.vlaanderen. Zij zullen u vervolgens verder helpen bij al uw vragen.

 

Maak er samen met uw inwoners een fijne en veilige zomer van in de Zomerstraat!

Zomerstraat_logo_DEF.png